Antena 3 CNN Actualitate Social Radu Tudor: Avem armată NATO ca să deszpezim ca pe vremuri. Măi fi-v-ar cazmaua de râs!

Radu Tudor: Avem armată NATO ca să deszpezim ca pe vremuri. Măi fi-v-ar cazmaua de râs!

Radu Tudor: Avem armată NATO ca să deszpezim ca pe vremuri. Măi fi-v-ar cazmaua de râs!
Sursa foto: Foto: MApN Facebook
12 Ian 2017   •   15:14

Radu Tudor, într-un editorial publicat pe blogul personal, observă că odată cu codurile de ninsoare și cantitățile uriașe de zăpadă a reapărut „un accesoriu foarte trendy în epoca sovietică, de tristă amintire: cazmaua”. Astfel, militarii români, într-o perioadă în care suntem țară membră NATO, duc greul deszăpezirilor, în loc ca primarii de sectoare, „bărbați care se ascund sub fusta plină de procente mari la încredere a doameni primar”, să achiziționeze freze și să ne aducă la nivelul civilizației europene și occidentale.

„La fel ca pe vremuri, cand romanul da piept cu nametii, dupa indelungi dezbateri si framantari, concluzia apare in mod miraculos : la lopeti, baieti !

Civili, militari, doamne, supraponderali, purtatori de girofar – toti cu mic cu mare, au iesit sa dea piept cu natura.

Saracii militari, n-au nici o vina ca a cazut din nou cazmaua peste ei. Cand e mai greu acestei tari, tot pe ei pica magareata. Dotare slaba, efort urias. Civilii cu sparleala, ei cu roboteala.

(...)

Am apreciat efortul imens al militarilor din Armata si Interne. Vad implicarea unor responsabili ai administratiei locale. Cu exceptia marilor barbati din sectoare care se ascund sub fusta plina de procente mari la incredere a doamnei primar.

Cu toate aprecierile mele, revazand acel accesoriu odios in cazul zapezii (cazmaua, fireste) nu pot sa nu ma intreb :

Mai fi-v-ar dotarea de ris, acum ca suntem in NATO, nu luam si noi niste freze? In loc de costume Armani la Sectorul 1, n-ar fi mai buna 10 freze din banii astia? Sau la Sectorul 3, unde numai firma de costum difera, dar pretul e acelasi?”, a scris Radu Tudor pe blog.

Vedeți aici postarea integrală și fotografii care redau atmosfera din anii 50.

×
Subiecte în articol: zapada radu tudor deszapezire
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close