Antena 3 CNN Actualitate Social Radu Tudor, despre drona militară prăbuşită: "Spaţiul Mării Negre este monitorizat"

Radu Tudor, despre drona militară prăbuşită: "Spaţiul Mării Negre este monitorizat"

Radu Tudor, analist militar, a dezvăluit în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3, informaţii despre provenienţa dronei prăbuşită în Marea Neagră.

Radu Tudor, despre drona militară prăbuşită: "Spaţiul Mării Negre este monitorizat"
Sursa foto: Facebook Cosma Marian
de Georgiana Adam    |    07 Iun 2021   •   16:44

A fost alertă în Constanţa, după ce o dronă suspectă a fost descoperită în largul Mării Negre. Drona, de tip avion cu o anvergură a aripilor de doi metri, a fost descoperită întâmplător, în timpul unor activități de verificare în apele internaționale. Ea a fost recuperată și predată Gărzii de Coastă Constanța.

Radu Tudor, analist militar, a dezvăluit informaţii despre proveniența dronei prăbușită în Marea Neagră.

„A fost o alertă destul de serioasă, dar în momentul de față pot să comunic din informații oficiale. Este vorba despre un aeromodel pe care forțele aeriene române îl folosesc în tragerile de la Capul Midia.

Acest aeromodel folosește drept țintă pentru loviturile care vin de la sol. Nu este absolut nimic suspect cu el, dar indiferent care este natura unui astfel de eveniment el trebuie să genereze reacția pe care am văzut-o.

Oamenii au acționat exact așa cum trebuie

Oamenii au acționat exact așa cum trebuie și anume au recuperat din mare acest aeromodel, au sesizat celelalte instituții ale statului, au verificat între ele Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și au concluzionat că este vorba despre acest aeromodel folosit de forțele aeriene în poligonul de la Capul Midia.

El, în principiu, se distruge în momentul în care este folosit drept țintă, lovitura respectivă, prin impact, distruge o astfel de țintă. Mai sunt, evident, și alte momente în care fie ţinta este ratată, fie astfel de aeromodele pe fondul unui vânt puternic deviază de la traseu, dar sunt elemente banale.

Spațiul Mării Negre este monitorizat

Este ca și cum am găsit niște cartușe goale de la o tragere undeva într-un poligon, absolut firesc ce se întâmplă aici și cred că atât faptul că presa s-a sesizat, dar și modul în care au acționat acești profesioniști arată că spațiul Mării Negre este monitorizat.

Acest eveniment poate genera și alt tip de reacții pe viitor pentru că avem incursiuni din partea pescadoarelor turcești, incursiuni ilegale în apele teritoriale românești și în plus, presupunem că şi activitatea de spionaj rusească în Marea Neagră este foarte intensă", a spus Radu Tudor, analist militar la Antena 3.

Reamintim că drona militară, de tip avion, a fost găsită la 17 mile marine în largul Mării Negre, sâmbătă, de un echipaj al ARSVOM.

Drona, ce are o dimensiune de trei metri pe doi metri, cu o anvergură a aripilor de peste doi metri, părea că e de câteva zile în largul mării şi plutea în derivă. Mai mult, drona nu avea lumini de navigaţie, iar în spatele aripilor avea o cameră.

Publicată de Cosma Marian pe Sâmbătă, 5 iunie 2021

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close