Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat, despre muncitorii sezonieri: Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000 pe zi. Solicitarea, pe cale diplomatică

Raed Arafat, despre muncitorii sezonieri: Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000 pe zi. Solicitarea, pe cale diplomatică

Raed Arafat susține referitor la situația creată de plecarea muncitorilor sezonieri din țară, că solicitarea a fost făcută pe cale diplomatică, dar că nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 de români într-o singură zi.

Raed Arafat, despre muncitorii sezonieri: Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000 pe zi. Solicitarea, pe cale diplomatică
11 Apr 2020   •   16:26

Secretarul de stat a spus, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că plecarea muncitorilor sezonieri români în occidnet trebuia să fie mai bine organizată.

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aștepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi”, a spus Arafat.

„Nu. Dacă erau în carantină poate că au fost testați. Dar testul nu înseamnă pe durată lungă că persoana nu devine pozitivă. Vom ajunge să învățăm să conviețuim cu acest virus. Nu vei putea să fii total izolat. Nu e momentul să relaxam măsurile”, a mai spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că la întoarcerea în țară, muncitorii vor intra în carantină.

„Eu cred ca va dura treaba asta și dacă vor veni în România vor fi bagați în carantină. Din ce știm, cel puțin, nu vor reveni în 2-3 zile. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină, dar din ce știm nu vor reveni în 2-3 zile. S-a permis deocamdată plecarea, nu și întoarcerea”, a mai spus Raed Arafat.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost înghesuite, joi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Prefectul de Cluj a anunțat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată.

În acest caz, Poliția a anunțat că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close