Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat: Nu se așteaptă fenomene ca cele de la Timișoara

Raed Arafat: Nu se așteaptă fenomene ca cele de la Timișoara

Raed Arafat: Nu se așteaptă fenomene ca cele de la Timișoara
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
de M.Z.    |    20 Sep 2017   •   14:20

Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul de Interne, a declarat miercuri, la Antena 3, că furtuna prognozată de meteorologi pentru miercuri seara nu va fi similară celei de duminică, de la Timișoara.

”Vor fi rafale de vânt mai puternice, de 60km/h, nu ne așteptăm la ceva similar cu ce a fost la Timișoara. da, ne așteptăm la ploi abundente, la vânt mai puternic, dar nu avem nicio avertizare, dovadă că va fi ceva similar cu furtuna de la Timișoara”, a asigurat, miercuri, Raed Arafat.

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. De acolo se supraveghează şi coordonează situaţiile de urgenţă. In comandament se află și ministrul de Interne Carmen Dan, dar și secretarul de stat Raed Arafat. 

Medicul a transmis un mesaj de liniștire a populației și câteva sfaturi utile pentru bucureșteni.

Intervalul critic pentru Bucureşti, în contextul averselor anunţate de meteorologi încă de marţi seară, va fi de miercuri de la ora 20 până joi, la ora la 3 dimineaţa, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore. Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

Citiți și Arafat: Sirenele ajung la jumătate din populaţie. ANM a prognozat furtună puternică pentru miercuri seara

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat furtuna
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close