Antena 3 Actualitate Social Raluca Turcan, apel pentru instituțiile care beneficiază de pensii de serviciu: "Să vină cu propuneri de modificare"

Raluca Turcan, apel pentru instituțiile care beneficiază de pensii de serviciu: "Să vină cu propuneri de modificare"

de Claudia Popovici    |    29 Mar 2021   •   17:03
Raluca Turcan, apel pentru instituțiile care beneficiază de pensii de serviciu: "Să vină cu propuneri de modificare"
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Muncii, Raluca Turcan solicită instituțiilor care beneficiază de pensii de serviciu să vină cu propuneri de modificare.

Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, există 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei. Astfel, există o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat.

În acest context, Raluca Turcan cere instituțiilor care beneficiază de pensii de serviciu să vină cu propuneri de modificare.

"Trebuie să am în vedere și sustenabilitatea și echitatea"

Solicitarea vine după ce Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a discutat luni cu reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de pensii de serviciu, cu excepția celor beneficiare de pensii ocupaționale din sistemul de apărare și ordine publică, în vederea analizării celor 5 variante propuse de minister pentru reașezarea sistemului de pensii speciale din România.

„Avem 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat.

Pe de altă parte, sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare și care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani.  Eu, ca ministru, trebuie să am în vedere și sustenabilitatea și echitatea”, a explicat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, apel pentru instituțiile care beneficiază de pensii de serviciu: "Să vină cu propuneri de modificare"

Turcan a solicitat reprezentanților instituțiilor ai căror angajați beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi speciale să reanalizeze cadrul legislativ și propunerile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și să vină cu propriile propuneri de optimizare.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan pensii

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close