Antena 3 Actualitate Social Raport alarmant: Peste 13 milioane de copii sunt privaţi de acces la educaţie

Raport alarmant: Peste 13 milioane de copii sunt privaţi de acces la educaţie

de S.T.    |    03 Sep 2015   •   19:22
Raport alarmant: Peste 13 milioane de copii sunt privaţi de acces la educaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Peste 13 milioane de copii sunt privaţi de educaţie din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu, a anunţat ONU joi, relatează AFP.

Raportul are în vedere şase state şi teritorii aflate în război sau instabile (Siria, Irak, Yemen, Libia, Teritoriile palestiniene, Sudan), şi trei ţări care găzduiesc un mare număr de refugiaţi sirieni (Iordania, Liban şi Turcia).

Fondul pentru copii al ONU, UNICEF, a precizat că peste 8.500 de şcoli nu mai pot fi folosite, din cauza violenţelor.

"Impactul destructiv al conflictului este simţit de copii din toată regiunea", a declarat Peter Salama, directorul regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

"Nu este vorba doar de pagubele fizice aduse şcolilor, dar şi de disperarea unei generaţii de elevi care îşi văd speranţele şi viitorul năruite", a adăugat el.

UNICEF a cerut îmbunătăţirea serviciilor informale de educaţie în ţările afectate de închiderea şcolilor, iar statelor donatoare să acorde fonduri pentru educaţie în Orientul Mijlociu.

×
Subiecte în articol: copii Orientul Mijlociu UNICEF educatie
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close