Antena 3 CNN Actualitate Social Raport devastator în cazul copilului mort într-o clinică privată din Bucureşti. Medicii, vinovați de supraveghere necorespunzătoare

Raport devastator în cazul copilului mort într-o clinică privată din Bucureşti. Medicii, vinovați de supraveghere necorespunzătoare

Raport devastator în cazul copilului mort într-o clinică privată din Bucureşti. Medicii, vinovați de supraveghere necorespunzătoare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
25 Mar 2019   •   16:50

Raport devastator în cazul copilului mort într-o clinică privată din Bucureşti. Ancheta Colegiului Medicilor a scos la iveală un întreg lanţ al slăbiciunilor în supravegherea postoperatorie a băiatului. 

Mai exact, micuţul nu a fost monitorizat corespunzător, iar asta a dus la lipsa unei reacţii prompte în momentul apariţiei complicaţiilor. Şase cadre medicale au fost sancţionate deja, iar un medic este cercetat penal. 

Ancheta Colegiului Medicilor a ajuns la concluzia că moartea copilului de un an şi 10 luni putea fi evitată. Raportul instituţiei arată că medicii sunt vinovaţi că nu au supravegheat corespunzător băiatul, după operaţia de hernie inghinală.

Monitorizarea post-operatorie ar fi trebuit să fie una complexă şi să includă explorări imagistice şi biologice într-o secţie de Terapie Intensivă pe o perioadă mai îndelungată Din punct de vedere al organizării activităţii medicale a spitalului, considerăm că nu a fost asigurată continuitatea activităţii medicale în gardă, conform legii, în ceea ce priveşte monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Spitalul privat în care a murit copilul se apară şi subliniază ca ancheta internă nu a scos la iveală nereguli.

”Pierderea unei vieti, si cu atat mai mult pierderea unei vieti de copil, este cel mai critic eveniment din viata oricarui medic salvator si a oricarui spital.

Tinand cont de interesul manifestat de opinia publica fata de acest caz, putem confirma ca cercetarea interna indica faptul ca nevoile medicale intra si post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala.

În acest caz a fost deschis şi un dosar penal. Chirurgul pediatru care l-a operat pe copil în octombrie anul trecut este suspect de ucidere din culpă.”, a fost reacția spitalului privat.

×
Subiecte în articol: medici copil clinica medici supraveghere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close