Antena 3 CNN Actualitate Social Răsturnare de situație în cazul incidentelor din Piața Victoriei. La proteste au fost prezenți şi mercenari, persoane cu pregătire militară

Răsturnare de situație în cazul incidentelor din Piața Victoriei. La proteste au fost prezenți şi mercenari, persoane cu pregătire militară

Răsturnare de situație în cazul incidentelor din Piața Victoriei.  La proteste au fost prezenți şi mercenari, persoane cu pregătire militară
13 Aug 2018   •   22:52

Apar acuzaţii tot mai grave după violenţele de la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei. Chris Terhes, presedintele Coaliţiei Românilor din SUA, dezvăluie că are informaţii despre mercenari infiltraţi pentru a lua cu asalt sediul Guvernului.

”M-am uitat pe foarte multe inregistrari video de la protestul din 10 august si au fost momente unde se vedea clar coordonare profi in actiunile unei parti ale multimii violente.

Cand spun "profi" ma refer la actiune, grupare, miscare, retragere, etc.

Multiple surse imi spun ca la proteste au fost si mercenari, persoane cu pregatire militara gata sa puna mana pe arme si sa ia cu asalt sediul Guvernului. Unii dintre acestia s-ar fi grupat in Serbia.

Paragraful de mai sus luati-l ca venind "pe surse" si nu o certitudine. Va zic doar ce am auzit. Am ales sa scriu insa asta public, pentru ca am vazut actiuni/miscari care aratau foarte bine coordonate, clar fiind facute de profesionisti. Poate cineva care a fost intre ei ne-ar spune mai multe.

Au fost si perioade de ciocniri unde am vazut tactici de-ale anarhistilor care imi erau cunoscute de la protestele ANTIFA din SUA.

Asa ca am dat o cautare pe net sa vad daca sunt astfel de grupari anarhiste in Romania si am gasit o pagina de-a lor din Bucuresti pe care o vedeti mai jos.

Dupa cum vedeti, acestia cheama la revolutie, la insurectie - cum zicea Pruna -, ca pe 10 august sa se rastoarne ordinea de drept.

Cautati voi singuri pe youtube sau Facebook ce fac astia de la ANTIFA la proteste si cum reactioneaza politia, apoi singuri trageti concluziile pentru voi.”, se arată în postarea lui Terhes.

Gruparea „Antifa” este recunoscută în lume ca o mişcare care promovează violenţa în cadrul unor demonstraţii paşnice din diferite ţări. Cu glugile trase pe cap și îmbrăcați în negru, militanții „Antifa” sunt în esență o variantă a „Black Bloc”. 

Într-o postare pe contul lor de socializare, membrii Antida susţin proteştele din Bucureşti: "100.000 de oameni în picioare. Sau mai mult. Respect" şi fac trimitere spre un site german care titrează: "În protestele guvernamentale critice din București au avut loc ciocniri violente. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă împotriva protestatarilor"

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close