Antena 3 CNN Actualitate Social Reacția TAROM, după ce un mecanic a venit beat la serviciu

Reacția TAROM, după ce un mecanic a venit beat la serviciu

Reacția TAROM, după ce un mecanic a venit beat la serviciu
31 Aug 2018   •   12:58

TAROM a retras autorizarea de lucru a angajatului care şi-a desfăşurat activitatea în stare de ebrietate şi a decis concedierea sa începând cu data de 1 septembrie, potrivit unui comunicat al companiei remis, vineri, AGERPRES.

Angajatul Direcţiei Tehnice TAROM a venit la serviciu în stare de ebrietate pe data de 24 iulie 2018 şi, de atunci, nu a mai desfăşurat nici un fel de activitate în cadrul companiei.

"În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autorităţile de la Iaşi, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă şi solicitarea de rechemare transmisă către acesta", spun oficialii operatorului aerian.

Potrivit acestora, s-au efectuat pe loc verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, iar rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranţă nu a fost încălcată.

"Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nicio aeronavă", au susţinut reprezentanţii TAROM.

Aceştia au adăugat că la nivelul companiei s-a constituit o comisie de disciplină, iar raporturile de muncă dintre TAROM şi angajatul în cauză vor înceta începând cu data de 1 septembrie 2018.

"În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele TAROM sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranţă în aviaţie. Cazul de la Iaşi este regretabil şi nu este reprezentativ pentru Direcţia Tehnică TAROM. Mai mult decât atât, Compania TAROM a acţionat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acţiunilor pe care le-a desfăşurat fostul nostru angajat şi, în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. TAROM are o politică de toleranţă zero faţă de astfel de cazuri", au subliniat responsabilii companiei. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Tarom reactie beat serviciu mecanic
Parteneri
Românii care își pot primi banii de la pensii înapoi, cu o singură condiție
x close