Antena 3 CNN Actualitate Social Recensământ 2022. Este prima zi în care recenzorii ne bat la uşă. Cine riscă amenzi

Recensământ 2022. Este prima zi în care recenzorii ne bat la uşă. Cine riscă amenzi

Este prima zi în care recenzorii bat la uşile românilor. E drept, se întâmplă cu întârziere pentru că tabletele le-au dat de furcă angajaţilor de la Institutul Naţional de Statistică. Acum, cine nu s-a recenzat ar trebui să aştepte vizita angajaţilor INS. 4.000 de recenzori sunt acum pe teren.

Recensământ 2022. Este prima zi în care recenzorii ne bat la uşă. Cine riscă amenzi
04 Iun 2022   •   17:13

Sunt peste 11 milione de chestionare care au ajuns deja la Institutul Naţional de Statistică. Nu toate au fost şi validate. Avem doar 8,9 persoane care au reuşit să se autorecenzeze pe deplin. 

Cine a trimis chestionarul dar nu are toate datele validate se poate aştepta ca să îi bată recenzorul la uşă. 

4.000 de cenzori se află pe teren şi îi putem recunoaşte după legitimaţiile ştampilate de INS dar şi prin dotarea cu nişte tablete speciale în care introduc datele recensământului. 

Ştim la acest moment că INS nu a reuşit să angaeze suficienţi recenzori, încă se mai caută în anumite judeţe şi localităţi din ţară, în ciuda venitului de 10.000 lei lunar.

Cine refuză recenzarea riscă amenzi între 1.000 lei şi 3.000 lei. Amenzile sunt şi mai mari, între 1.500 lei şi 5.000 lei, pentru cei care nu permit accesul recenzorilor în locuinţă.

 Ultima zi de recenzare este 17 iulie, dată la care toţi românii ar trebui să fie în statisticile INS.

 

  

 

×
Subiecte în articol: recensământ 2022
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close