Antena 3 CNN Actualitate Social Recensământ 2022. Şeful INS, anunţ de ultimă oră privind amenzile pentru cei care au dat date eronate sau au refuzat recenzarea

Recensământ 2022. Şeful INS, anunţ de ultimă oră privind amenzile pentru cei care au dat date eronate sau au refuzat recenzarea

Şeful INS a făcut un anunţ important legat de amenzile pentru cei care au dat date eronate sau au refuzat recenzarea.

Recensământ 2022. Şeful INS, anunţ de ultimă oră privind amenzile pentru cei care au dat date eronate sau au refuzat recenzarea
de Alexandra Dima    |    05 Aug 2022   •   17:52

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi, deşi autorităţile amenințaseră cu sancţiuni de 3.000 de lei.

Şeful Institutului Naţional de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

"Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.

Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni", a declarat pentru Observator Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

România are 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin față de 2011

Potrivit datelor recensământului încheiat la finalul lunii iulie, aproximativ 19 milioane este populația aflată pe teritoriul României, a anunțat președintele Institutului Național de Statistică.

Populația stabilă a țării era de 20,12 milioane la recensământul din 2011, cu un milion mai mult decât în prezent.

Unii români au refuzat sau nu au ştiut să completeze formularele de recenzare.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat luni INS.

Până în 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021, se arată într-un comunicat al INS. 

×
Subiecte în articol: INS recensamant
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close