Antena 3 CNN Actualitate Social Record de mame minore la Maternitatea Buna Vestire din Galati. Cele mai tinere au 13 și 14 ani, Poliția a demarat investigațiile

Record de mame minore la Maternitatea Buna Vestire din Galati. Cele mai tinere au 13 și 14 ani, Poliția a demarat investigațiile

Maternitatea "Buna Vestire" din Galați a înregistrat un record negativ de mame minore, cel mai recent caz este a două fete în vârstă de 13, respectiv 14 ani, care au născut în urma contactului sexual cu persoane adulte.

Record de mame minore la Maternitatea Buna Vestire din Galati. Cele mai tinere au 13 și 14 ani, Poliția a demarat investigațiile
Sursa foto: Pixabay
de Gabi Vlad    |    Ruxandra Rădulescu    |    23 Apr 2021   •   15:25

Maternitatea "Buna Vestire" din Galați se confruntă cu o situație fără precedent, în primele patru luni ale anului, instituția a înregistrat un record negativ de 18 mame minore, dintre care patru au fost pozitive cu COVID-19. A devenit o obisnuinta ca lunar cel putin doua – trei minore sa se prezinte la Maternitate pentru a naște 

Recent, două fete în vârstă de 13, respectiv 14 ani, au născut după ce ambele au avut relaţii cu bărbaţi în vârstă de peste 30 de ani, astfel că autorităţile s-au sesizat.. 

Minora de 14 ani care a născut era infectată cu coronavirus, motiv pentru care a fost internată pe secţia COVID a maternităţii.

Deși fetele sunt momentan internate, ele au refuzat ajutorul oferit de Protectia Copilului și nu vor fi plasate într-un centru maternal specializat, pentru mame minore. 

Fata de 13 ani trăia cu concubinul de 30 cu consimțământul părinților

În cazul minorei de 13 ani, Poliția a descoperit că fata trăia încă de la vârsta de 11 ani alături de concubinul ei în vârstă de 30 de ani, chiar cu consimțământul părinților și sub acoperișul acestora. 

Poliția a deschis dosare de cercetare penală în ceea ce privește ambele minore. Potrivit legislaţiei, pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, pedeapsa stabilită este de la 1 la 5 ani de închisoare, iar dacă victima nu a împlinit 13 ani, pedeapsa este cuprinsă între 2 şi 7 ani de detenţie.

Legea educației sexuale în școli, menită să prevină sarcina în rândul minorelor

În 2020, CCR a aprobat legea cu privirea la predarea educației sexuale în școli, program ce poate fi urmat doar cu acordul părinților. Programul include cursuri de educație sanitară pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Medicii trag un semnal de alarmă asupra traumelor pe care le pot suporta copii care trec brusc la statutul de mama. 

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close