Antena 3 CNN Actualitate Social Record de vizitatori în cel mai frumos loc subteran din lume, aflat în România

Record de vizitatori în cel mai frumos loc subteran din lume, aflat în România

Record de vizitatori în cel mai frumos loc subteran din lume, aflat în România
Sursa foto: Foto: Captură vido/youtube.com
12 Ian 2018   •   10:11

Salina Turda, din judeţul Cluj, a înregistrat, în 2017, un record de vizitatori, de peste 600.000 de persoane, din care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania.

„Am înregistrat anul trecut un record de vizitatori ai Salinei Turda, de 618.200 de persoane, dintre care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania. Numărul turiştilor străini a crescut de la 30% în 2016, la 35% anul trecut. În prezent suntem în lucru cu un studiu de fezabilitate pentru includerea ultimei mine, mina Iosif, situată la peste 110 metri adâncime, în circuitul turistic, document care să fie finalizat în acest an, şi identificarea soluţiilor de finanţare a proiectului. Sperăm să ne apucăm în acest an chiar de proiectare, după care va urma execuţia lucrărilor. Estimăm o investiţie de 10 milioane de euro, care va duce la dublarea capacităţii de vizitare a Salinei Turda”, a spus directorul Salinei Turda, Simona Baciu.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Cluj record vizitatori subteran România
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close