Antena 3 CNN Actualitate Social Rectorul Universităţii din Bucureşti va da în judecată Ministerul Educaţiei. Care este motviul

Rectorul Universităţii din Bucureşti va da în judecată Ministerul Educaţiei. Care este motviul

Rectorul Universităţii din Bucureşti va da în judecată Ministerul Educaţiei. Care este motviul
11 Apr 2018   •   20:49

Universitatea București va da în judecată Ministerul Educației  pentru că i-a fost redus cu 454 numărul de locuri pe toate ciclurile de pregătire, ceea ce duce la reducerea bugetului cu peste nouă milioane de lei.

”Vrem să aflăm prin ce miracol criteriile de alocare a cifrelor de școlarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitățile din Consorțiu Universitaria. Reducerea numărului de locuri va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, numai la doctorat, în timp ce la master și la licență, suma cu care bugetul Universității va fi văduvit este de 5,4 milioane de lei”, arată o scrisoare deschisă, semnată de rectorul UB, Mircea Dumitru și de președintele Senatului, Marian Preda.

Potrivit libertatea.ro, conducerea UB spune că este lipsită de orice justificare rațională scăderea arbitrară a numărului de locuri  repartizate Universității din București pentru anul universitar 2018 – 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licență, cu 60 de locuri mai puțin; master, cu 335 de locuri mai puțin, adică cu 10% mai puțin decât anul trecut; iar la doctorat, au tăiat din “pixul de demnitar” 59 de locuri, adică 17% față de locurile din anul precedent.

×
Subiecte în articol: rector Ministerul Educației
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close