Antena 3 CNN Actualitate Social REFERENDUM FAMILIE 2018. Ce spune presa străină despre referendumul pentru familie organizat în România

REFERENDUM FAMILIE 2018. Ce spune presa străină despre referendumul pentru familie organizat în România

REFERENDUM FAMILIE 2018. Ce spune presa străină despre referendumul pentru familie organizat în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Oct 2018   •   15:02

Publicații de renume mondial precum și toate agențiile de presă internaționale scriu, sâmbătă, despre referendumul organizat în România pentru definirea familiei, încercând se explice publicului de ce, în anul 2018, o țară membră a UE este chemată la urne pentru așa ceva.

BBC: România votează pentru a redefini familia
„Românii decid în acest weekend dacă o familie ar trebui să fie formată între un bărbat și o femeie.

Votul de două zile privind modificarea constituției a fost prezentat de susținătorii referendumului ca o modalitate de a proteja statutul familiei ‘tradiționale.

Oponenții avertizează că această modificare va fi în detrimental cuplurilor de același sex și a părinților singuri.

De asemenea, există acuzații că întregul exercițiu este un scenariu pentru a distrage atenția de la un caz de corupție care îl implică liderul partidului de guvernământ”, scriu jurnaliștii britanici.

Reuters: Românii vorează pentru interzicerea constituțională a căsătoriei între persoane de același sex
„Românii au început să voteze sâmbătă dacă vor schimba Constituția pentru a interzice total căsătoria între persoane de același sex. Activiștii care militează pentru dreptul la libertatea de exprimare spun că acest referendum a provocat discursuri instigatoare la ură împotriva membrilor comunității LGBT, scrie libertatea.ro.

Statul conservator este deja unul dintre singurii membri ai UE care interzic căsătoriile sau parteneriatele civile pentru persoanele de același sex.

AP: Românii votează asupra interzicerii căsătoriei homosexuale în constituție
„Două zile de votare a unui amendament constituțional care ar face mai dificilă legalizarea căsătoriei între persoane de același sex au început sâmbătă dimineață în România.


Un grup conservator a inițiat referendumul, iar Biserica Ortodoxă Română, foarte influentă, îl susține.

Modificarea propusă va revizui definiția familiei în Constituția României pentru a face căsătoria „o unire între bărbat și femeie” în loc de „o uniune între soți”.

Legea română interzice deja căsătoriile între persoane de același sex.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close