Antena 3 Actualitate Social Referendumul pentru redenumirea județului Olt nu a trecut

Referendumul pentru redenumirea județului Olt nu a trecut

07 Oct 2018   •   22:51
Referendumul pentru redenumirea județului Olt nu a trecut
Sursa foto: foto- Youtube

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, preşedinte executiv al PSD Olt, a anunţat duminică seara, că în urma datelor primite de la reprezentanţii social-democraţilor în secţiile de votare, referendumul local pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi nu a întrunit prezenţa necesară pentru a fi validat. 

El a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la vot cât şi primarilor pentru faptul că procesul de vot s-a desfăşurat fără incidente. 

"Se pare că nu s-a făcut nici la Olt pragul de 30% şi se pare că referendumul (...) local va fi invalidat. Nu vorbim acum de cauze, nu vorbim nici de urmări, vreau să mulţumesc cetăţenilor din judeţul Olt, au înţeles cei prezenţi să iasă la votul şi să-şi exprime un drept cetăţenesc, acela de a vota, indiferent de opţiunea pe care au avut-o, cu 'Da' sau 'Nu'. (...) Vreau să spun că a fost un demers democratic, acela de a supune cetăţenilor, a fost o iniţiativă civică, iată că majoritatea cetăţenilor din judeţul Olt, prin lipsa de prezenţă, a decis că această schimbare a denumiri judeţului Olt să nu aibă loc. (...) Din păcate, lipsa de prezenţă la vot face ca ambele referendumuri să fie invalidate", a afirmat Marius Oprescu.

El a spus că prezenţa scăzută la votat a fost determinată "poate de lipsa de informare, poate de speculaţiile care au apărut, că oamenii ar fi fost nevoiţi să-şi schimbe actele de identitate". 

În judeţul Olt prezenţa la vot a fost de 27,19%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral central. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close