Antena 3 Actualitate Social REGELE MIHAI A MURIT. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului: Totul este pregătit pentru înmormântare

REGELE MIHAI A MURIT. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului: Totul este pregătit pentru înmormântare

de M.Z.    |    05 Dec 2017   •   14:17
REGELE MIHAI A MURIT. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului: Totul este pregătit pentru înmormântare

REGELE MIHAI A MURIT. Toate pregătirile au fost făcute la noua catedrală arhiepiscopală de la Curtea de Argeş pentru înmormântarea regelui Mihai, ceremonie a cărei dată încă nu a fost stabilită, a declarat marţi consilierul eparhial Caliopie Ichim. 

REGELE MIHAI A MURIT. "Ziua în care va fi înmormântarea încă nu o cunoaştem, aşteptăm dialogul cu reprezentanţii Casei Regale, dar aici totul este pregătit. De la înmormântarea reginei Ana, totul este pregătit pentru un astfel de eveniment tragic, dar previzibil", a precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. 

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marţi la vârsta de 96 de ani la reşedinţa din Elveţia şi va fi înmormântat în noua catedrală de la Curtea de Argeş, alături de regina Ana, a anunţat Casa Regală. 

REGELE MIHAI A MURIT. Regina Ana, care a încetat din viaţă pe 1 august 2016 într-un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani, a fost primul membru al familiei regale înmormântat în noua catedrală, ceremonia funerară desfăşurându-se pe 13 august 2016. 

REGELE MIHAI A MURIT. Amplasată la intrarea în incinta Mănăstirii Curtea de Argeş, noua catedrală arhiepiscopală, care are şi rolul de necropolă regală, nu depăşeşte ca dimensiuni vechea ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, a cărei edificare este atribuită legendarului meşter Manole. 

REGELE MIHAI A MURIT. Noua catedrală are, în linii mari, arhitectura Bisericii Domneşti de la Curtea de Argeş, ctitorită de domnitorul Basarab I la mijlocul secolului al XIV-lea. În incintă există un loc special amenajat, în pridvor, unde sunt locurile de veci pentru membrii Casei Regale a României şi arhiepiscopii Argeşului şi Muscelului. 

REGELE MIHAI A MURIT. Piatra de temelie a fost pusă pe 10 mai 2009, în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu. 

REGELE MIHAI A MURIT. În vechea catedrală arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, ctitorită de Neagoe Basarab la începutul secolului al XVI-lea şi refăcută la sfârşitul secolului al XIX-lea, sunt înmormântaţi primii doi regi ai României, Carol I şi Ferdinand. În anul 2003, la Curtea de Argeş au fost aduse şi rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea, care au fost depuse într-o capelă din curtea mănăstirii. 

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I al României a murit marți, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close