Antena 3 Actualitate Social Regele și farmacista de pe Calea Victoriei. Dezvăluire emoționantă cu Majestatea Sa: „Au căzut bombe, vă rog, ajutați-mă!”

Regele și farmacista de pe Calea Victoriei. Dezvăluire emoționantă cu Majestatea Sa: „Au căzut bombe, vă rog, ajutați-mă!”

07 Dec 2017   •   17:38
Regele și farmacista de pe Calea Victoriei. Dezvăluire emoționantă cu Majestatea Sa: „Au căzut bombe, vă rog, ajutați-mă!”

Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu a povestit o întâmplare din aprilie 1944, când au avut loc bombardamentele americane asupra Bucureștiului.

„La câteva zeci de minute după un astfel de bombardament, o femeie desfigurată de spaimă stă pe un trotuar din actuala Piață a Victoriei și face cu mâna, disperată, mașinilor care trec spre ieșirea de nord a orașului”, a spus Adrian Cioroianu.

Femeia era farmacistă, iar la un moment dat,  o mașină oprește lângă trotuar. 

„Dinspre scaunul șoferului, fără să vadă ceva în agitația clipei, femeia aude o voce de bărbat:
- Urcați, duduie...

 Într-un final, după lungi minute, femeia își mai revine cât de cât și - surpriză - observă ceva bizar într-un petic al oglinzii retrovizoare din față! Chipul acela semăna cu cel...

- Majestate... domnule Rege... Majestate... n-am știut că sunteți Dvs.,... v-am deranjat... - îngăima biata farmacistă, uluită și ajunsă iar în pragul leșinului.

- Duduie, nu vă faceți probleme, doar eu v-am invitat în mașină - a spus atunci bărbatul tânăr de la volan. Nu m-ați deranjat, că oricum merg la Sinaia. Mai bine dați-mi adresa de-acasă”, a mai povestit Adrian Cioroianu, potrivit gsp.ro.

Regele Mihai I al României a murit marți, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close