Antena 3 Actualitate Social Registrul Auto Român, avertisment pentru toţi şoferii din România. La ce trebuie să fie atenți conducătorii auto

Registrul Auto Român, avertisment pentru toţi şoferii din România. La ce trebuie să fie atenți conducătorii auto

06 Dec 2017   •   15:35
 Registrul Auto Român, avertisment pentru toţi şoferii din România. La ce trebuie să fie atenți conducătorii auto
Sursa foto: Foto: politiaromana.ro

Registrul Auto Român atrage atenția şoferilor din România să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. 

RAR anunţă că a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare, în urma unor controale efectuate la 655 de societăți din toată țara, în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie 2017.

Potrivit observator.tv, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de inspectorii Departamentului Supraveghere Piață al RAR, în urma controalelor efectuate, a fost de 596.000 lei.

De asemenea, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare, iar acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

"Sancțiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activități de reparații la sistemul de rulare fără a deține Autorizație Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecțiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condițiilor și reglementărilor legale privind admiterea și menținerea în circulație, neconformitatea de a nu-și păstra și respecta condițiile inițiale de autorizare și lipsa certificatelor de garanție emise pentru lucrările efectuate", se arată în comunicatul RAR.

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. 

"Ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close