Antena 3 CNN Actualitate Social Reguli în caz de cutremur. Fiţi gata să vă descurcaţi singur pentru cel puţin trei zile!

Reguli în caz de cutremur. Fiţi gata să vă descurcaţi singur pentru cel puţin trei zile!

Reguli în caz de cutremur. Fiţi gata să vă descurcaţi singur pentru cel puţin trei zile!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Oct 2018   •   18:50

CUTREMUR. Ghid de comportament în caz de cutremur. Instruiţi-vă, atât dumneavoastră cât şi membrii familiei, cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unui cutremur. Puteţi face acest lucru folosind internetul (accesaţi numai surse oficiale de informare - site-ul igsu.ro, isubucuresti.ro), publicaţii de specialitate etc.

· Stabiliţi un punct de întâlnire impreuna cu membrii familiei sau cu prietenii în cazul în care nu sunteţi împreună în timpul cutremurului.

· Fiţi gata să vă descurcaţi singur pentru cel puţin trei zile. Pregătiţi un kit de supravieţuire. Acest kit poate conţine: apa, hrană cu termen lung de valabilitate, o trusă de prim ajutor, lanternă şi radio cu baterii de rezervă, medicamente, fluier sau orice alte obiecte pe care le consideraţi necesare. Revizuiţi-l permanent.

· Întocmiţi împreuna cu familia un Plan pentru situaţii de urgenţă în care să stabiliţi concret ceea ce trebuie să facă fiecare în cazul producerii unui cutremur.

· Învăţaţi tehnicile de acordare a primului ajutor medical.

Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: cutremur seism ghid
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close