Antena 3 CNN Actualitate Social Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris. Singurul care a încercat să-l ajute a fost un om fără adăpost

Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris. Singurul care a încercat să-l ajute a fost un om fără adăpost

Fotograful elvețian Rene Robert a murit de hipotermie, după ce a căzut pe o stradă din centrul Parisului şi nu a fost ajutat de niciun trecător.

Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris. Singurul care a încercat să-l ajute a fost un om fără adăpost
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2022   •   17:37

Incidentul a avut loc în data de 19 ianuarie și a fost relatat de cercul de prieteni al celui dispărut.

Rene Robert avea 84 de ani.

Michel Mompontet, jurnalist şi prieten al fotografului, a declarat pentru canalul BFM TV că Robert a fost "ucis de indiferență", după ce a zăcut nouă ore pe jos, neputându-se ridica.

În cele din urmă, o persoană fără adăpost a apelat serviciile de urgență.

Fotograful a fost transportat la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, potrivit presei franceze.

Institutul Cervantes din Paris, cu care Robert a colaborat de mai multe ori, a menționat, joi, că a primit vestea decesului său "cu imensă durere și tristețe".

Fotograful a lăsat în urmă "o lucrare testimonială de neînlocuit despre arta flamandă a secolului al XX-lea. Mișcat de dragostea sa și de cunoașterea profundă a tradiției hispanice, el a fost un colaborator fidel al acestui centru", au arătat surse din cadrul instituției menționate.

De asemenea, Robert a fost colaborator al Festivalului de Film Spaniol de la Nantes.

Născut în 1936 în orașul elveţian Fribourg, Rene Robert a fost un fin cunoscător al lumii flamenco şi a portretizat artiști cunoscuți precum Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Sara Baras, Vicente Amigo, Eva Yerbabuena, Marina Heredia sau Estrella Morente.

Pe parcursul vieții, fotograful și-a expus lucrările în numeroase expoziții organizate la Paris, Roma sau Luxemburg.

×
Subiecte în articol: Rene Robert paris
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close