Antena 3 CNN Actualitate Social Replica unui şofer de TIR după ce a fost prins cu 16 kg de cocaină în camion, în Franța: "Am crezut că e canabis"

Replica unui şofer de TIR după ce a fost prins cu 16 kg de cocaină în camion, în Franța: "Am crezut că e canabis"

Incidentul a avut loc portul Calais, Franţa, acolo unde în urma verificărilor oficialii vamali au descoperit 16,1 kg de cocaină în camionul plin cu tuburi de spumă expansivă condus de un şofer român în vârstă de 25 de ani.

Replica unui şofer de TIR după ce a fost prins cu 16 kg de cocaină în camion, în Franța: "Am crezut că e canabis"
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    25 Iul 2021   •   21:04

După descoperirea oficialilor vamali, şoferul român a recunoscut că știa de transport şi a explicat cum s-a întâmplat totul.

Potrivit acestuia, în timp ce alimenta cu motorină, un bărbat l-a abordat într-o parcare din Luxemburg şi i-a propus o afacere din care urma să câștige 1.500 de euro. Tot ce trebuia să facă este să transporte un colet despre conținutul căruia şoferul nu s-a mai interesat.

Astfel i-a lăsat cheile camionului individului şi s-a dus să facă un duș, convins că banii pe care îi va câştiga îl va ajuta să îşi finalizeze casa. În faţa instantei, tânărul român a recunoscut că ştia de transport, dar bănuia că este vorba de cannabis. Mai mult, el a spus că regretă foarte mult ceea ce a făcut, relatează La Voix du Nord, citaţi de libertatea.ro

Regretele sale nu l-au scutit însă de pedeapsă. Tânărul şofer fost condamnat la douăzeci de luni de închisoare, iar suplimentar îi este interzis să intre pe teritoriul Franței timp de cinci ani şi trebuie să plătească o amendă vamală de 644.000 de euro.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: cocaina canabis Franta şofer tir
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close