Antena 3 CNN Actualitate Social Restricții de circulație pe calea ferată, din cauza zăpezii și viscolului

Restricții de circulație pe calea ferată, din cauza zăpezii și viscolului

CFR SA anunță că se menține restricția de viteză pe calea ferată Galați - Făurei - Țăndărei, iar pe raza SRCF Constanța, traficul este în continuare adaptat la condițiile meteo nefavorabile.

Restricții de circulație pe calea ferată, din cauza zăpezii și viscolului
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   09:59

Traficul feroviar pe raza Sucursalelor Regionale CF Constanța și Galați este deschis pe toate secțiile de circulație, nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, luni dimineața.

Pe raza SRCF Galați, circulația se desfășoară în condiții normale de trafic, măsura de tractare a garniturilor cu locomotive Diesel a fost ridicată încă din seara de duminică, iar la ora actuală trenurile înscrise în circulație de operatorii de transport feroviar de călători sunt tractate cu locomotive electrice.

Se menține însă restricția de viteză de 70 de km/h pe intervalul de cale ferată Galați - Făurei - Țăndărei, măsură care prelungește durata de călătorie pe această porțiune cu 10 - 20 de minute.

În ceea ce privește rețeaua feroviară de pe raza SRCF Constanța, traficul este în continuarea adaptat la condițiile meteo nefavorabile. Trenurile pe magistrala București - Constanța și retur circulă în continuare tractate doar cu locomotive Diesel, măsură încă valabilă în prima parte a acestei zile, iar funcție de evoluția fenomenelor meteo, CFR SA va transmite operatorilor de transport de călători noile condiții de circulație.

Citeşte şi: Viscolul a făcut prăpăd în Constanța și în mai multe orașe ale țării! Sute de pompieri intervin pentru a salva oamenii blocați pe șosele

Tractarea garniturilor cu locomotive Diesel prelungește durata de parcurs a călătoriei pe Magistrala 800 cu 15 - 30 de minute. În cursul serii de duminică a fost permisă circulația Automotoarelor pe tronsonul Constanța - Mangalia.

"CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară să asigure continuitate și legaturi inclusiv pe raza județelor afectate în continuare de fenomene meteo nefavorabile", informează CFR SA.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close