Antena 3 CNN Actualitate Social Revolta aparţinătorilor: Protest în faţa unui azil închis din Bucureşti | "Dacă îl mut în altă parte înseamnă degradare"

Revolta aparţinătorilor: Protest în faţa unui azil închis din Bucureşti | "Dacă îl mut în altă parte înseamnă degradare"

Protest în faţa unui azil din Sectorul 5 al Capitalei după ce acesta a fost închis de autorităţi. Familiile vârstinicilor care au fost internaţi acolo susţin că în acest centru nu există probleme, că rudele lor sunt bine îngrijite şi că închiderea azilului reprezintă un abuz.  

Revolta aparţinătorilor: Protest în faţa unui azil închis din Bucureşti | "Dacă îl mut în altă parte înseamnă degradare"
de Sabina Gheorghe    |    17 Iul 2023   •   12:27

Ies la iveală şi abuzuri apărute în operaţiunea de verificare a azilelor. Mai mulţi oameni au protestat faţă de închiderea unui azil din sectorul 5 al Capitalei. 

Aceştia susţin că în acest centru nu există probleme şi rudele lor au fost bine îngrijite.

În plus, familiile nu doresc să îi mute pe pacienţi în altă parte. Bătrânii internaţi povestesc că sunt îngrijiţi adecvat. O pacientă de 70 de ani spune că se descurcă şi că azilul are grijă de ea.

Conducerea azilului susţine că autorităţiile au prezentat situaţia eronat. 

"Au văzut o saltea care era descusută. Dacă este o saltea din 40 sau 50 asta înseamnă scăpare, nu? Că o pernă a fost găsită fără faţă de pernă.", a apus o angajată a centrului. 

Holurile centrului prezintă infiltraţii, ferestrele nu au plasă contra insectelor şi parchetul este deteriorat, astfel justifică autorităţiile suspendarea activităţii acestei instituţii.

Aparţinătorii sunt revoltaţi. "Mama mea este din 2014 aici. Sechele, AVC, paralizată, afazică, nu vorbeşte, şi dacă trăieşte la ora actuală este datorită personalului de specialitate şi a îngrijirii pe care a primit-o aici. Considerăm că închiderea centrului reprezintă un abuz, mai ales că nu s-a ţinut cont, în primul rând de problemele bolnavilor.", afirmă fiica unei paciente.

Familiile se tem că nu vor reuşi să găsească rapid un centru potrivit pentru rudele lor aflate în nevoie. În plus, se tem că o schimbare bruscă ar putea afecta negativ starea bătrânilor. 

"Condiţiile sunt foarte bune, îngrijirea este deosebită, iar eu sunt disperată de situaţia care s-a creat pentru că soţul meu dacă îl mut în altă parte înseamnă degradare. El nu are voie să schimbe locul, mediul.", afirmă soţia unui pacient al azilului închis de autorităţi.
Reprezentanţii centrului susţin că probleme depistate nu au legătură cu bunăstarea pacienţilor, ci sunt doar aspecte legate de igienizare. În plus, susţin că toate neregulile puteau fi remediate în maximum o săptămână şi fără relocarea vârstiniclor.
 

×
Subiecte în articol: București sector 5 Căminele Groazei
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close