Antena 3 CNN Actualitate Social Revoluția fiscală nu e nici pe placul pesediștilor. Daniel Zamfir: „Explicațiile nu au convins de ce a fost nevoie de adoptarea de urgență a acestor modificări”

Revoluția fiscală nu e nici pe placul pesediștilor. Daniel Zamfir: „Explicațiile nu au convins de ce a fost nevoie de adoptarea de urgență a acestor modificări”

Revoluția fiscală nu e nici pe placul pesediștilor. Daniel Zamfir: „Explicațiile nu au convins de ce a fost nevoie de adoptarea de urgență a acestor modificări”
14 Noi 2017   •   18:48

Comisia economică a Senatului a amânat marţi luarea unei decizii în privinţa acordării avizului la proiectul de lege privind aprobarea OUG 79/2017 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal.

Amânarea a fost motivată pentru a da posibilitatea Comisiei economice, sesizată pentru aviz, şi Comisiei de buget, sesizată pentru raport, să se întâlnească, luni, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri înainte de a se exprima asupra OUG 79/2017.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului, Eugen Teodorovici, care a asistat la dezbaterile de marţi din Comisia economică a precizat că raportul pentru OUG 79/2017 va fi acordat săptămâna viitoare, miercuri.

Pe de altă parte, liberalul Daniel Zamfir a depus două amendamente la Comisia de buget. Primul prevede ca impozitul de 1% pe cifra de afaceri să fie opţional, iar cel de-al doilea amendament prevede ca modificările la Codul fiscal, prevăzute de ordonanţă de urgenţă a Guvernului, să intre în vigoare la şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial a proiectului de lege pentru aprobarea ordonanţei şi nu de la 1 ianuarie 2018, cum prevede actul normativ al Executivului.

Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz.

„Nu am dat aviz de modificarea Codului Fiscal întrucât explicațiile reprezentanților Ministerului Finanțelor nu au fost de natură să convingă membrii Comisiei econonice de necesitatea adoptării cu urgență a acestor modificări. Au fost păreri de la toate partidele politice, eu am propus amânarea discutării acestui proiect de lege și o nouă discuție la începutul săptămânii viitoare. Au fost și social-democrații de acord cu mine pentru că explicațiile nu au fost de natură să convingă”, a declarat Daniel Zamfir.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close