Antena 3 CNN Actualitate Social Bebeluş microsom, născut de o româncă de 19 ani la maternitatea din Botoşani

Bebeluş microsom, născut de o româncă de 19 ani la maternitatea din Botoşani

Un caz mai puţin obişnuit s-a înregistrat la Maternitatea Botoşani, acolo unde a avut loc o naştere uşor diferită.

Bebeluş microsom, născut de o româncă de 19 ani la maternitatea din Botoşani
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    28 Mar 2023   •   12:19

Un bebeluş puţin mai mare decât pumnul unui bărbat a venit pe lume zilele trecute la Botoşani, după o operaţie de cezariană.

Mama, o tânără, de 19 ani din Iaşi, a fost supusă unei intervenţii de urgenţă după o complicaţie a sarcinii.

Cu sarcina de doar 28 de săptămâni, puţin peste limita de avort, tânăra a adus pe lume un băieţel microsom, de numai 690 de grame

Micuţul a fost imediat preluat de medicii neonatologi, intubat şi ventilat chiar din sala de naşteri. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Bebeluşul a avut scor Apgar doi la un minut şi patru la cinci minute. Era instabil pe aparatul de ventilaţie, necesitând ventilare cu presiune pozitivă cu mască şi balon. 

A fost direcţionat cu o ambulanţă cu medic la Maternitatea Suceava", a spus dr. Carmen Zaboloteanu, şefa secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii.

Ce este un bebeluş microsom

O ambulanţă l-a transportat pe bebeluş la Suceava, medicii neonatologi din judeţul vecin încercând să îl ajute să se dezvolte şi să supravieţuiască, potrivit monitorulbt.ro.

Microsomia este o stare caracterizată printr-o statură corporală de dimensiuni reduse în mod global, păstrându-se proporționalitatea diferitelor segmente, conform dicționarului medical.

Există mai multe motive pentru care un bebeluș poate fi microsom, cum ar fi o naștere prematură, o sarcină complicată sau o problemă cu placentă.

Bebelușii microsom pot prezenta unele probleme de sănătate la naștere sau pot avea un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi dificultăți de alimentație, dezvoltare întârziată sau boli cronice.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close