Antena 3 Actualitate Social Metoda folosită de o româncă pentru a convinge un preot octogenar italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii

Metoda folosită de o româncă pentru a convinge un preot octogenar italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii

de Claudia Popovici    |    02 Noi 2021   •   20:25
Metoda folosită de o româncă pentru a convinge un preot octogenar italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii
Sursa foto: pixabay.com

O româncă a reuşit să convingă un preot italian, în vârstă de 80 de ani, să o ajute cu 10.000 de euro. Femeia obișnuia să îl sune disperată şi de 40 de ori pe zi să îi ceară sprijin financiar pentru diferite situaţii care s-au dovedit a fi false. Totul a ieșit la iveală, în urma unui flagrant.

Impresionat de situaţia româncei, care venea regulat la biserică plângându-se că se află într-o stare financiară grea cu un copil grav bolnav, parohul a ajuns să îi dea femeii, în decurs de câţiva ani, sprijin financiar în valoare de 10.000 de euro din donaţii.

Totul a ieșit la iveală în momentul în care românca a început să îl sune pe preot şi de 40 de ori pe zi pentru a-i solicita în mod repetat ajutor.

Copleșit de situaţie, bătrânul paroh s-a destăinuit nepotului său care a decis să pună imediat capăt situaţiei. Împreună, au mers la poliţie şi au depus o plângere penală împotriva româncei.

Timp de câteva zile carabinierii din Scandiano au efectuat servicii de filaj, iar sâmbătă, 30 octombrie, românca în vârstă de 65 de ani, domiciliată în Fabbrico, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o donație în bani, făcută în biserică chiar de către preotul paroh, sub pretextul că banii sunt pentru copilul ei bolnav, notează presa locală.

Urmare cercetărilor s-a constatat că preotul paroh, în vârstă de 80 de ani, suferea de un deficit cognitiv, iar femeia a profitat de acest aspect în mod repetat.

Astfel, românca a fost reținută pentru înșelăciune în formă continuată, iar poliţiştii au descoperit că aceasta mai avea şi alte acuzații anterioare de înșelăciune încă din 2019.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close