Antena 3 CNN Actualitate Social Metoda folosită de o româncă pentru a convinge un preot octogenar italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii

Metoda folosită de o româncă pentru a convinge un preot octogenar italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii

O româncă a reuşit să convingă un preot italian, în vârstă de 80 de ani, să o ajute cu 10.000 de euro. Femeia obișnuia să îl sune disperată şi de 40 de ori pe zi să îi ceară sprijin financiar pentru diferite situaţii care s-au dovedit a fi false. Totul a ieșit la iveală, în urma unui flagrant.

Metoda folosită de o româncă pentru a convinge un preot octogenar italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii
Sursa foto: pixabay.com
de Claudia Popovici    |    02 Noi 2021   •   20:25

Impresionat de situaţia româncei, care venea regulat la biserică plângându-se că se află într-o stare financiară grea cu un copil grav bolnav, parohul a ajuns să îi dea femeii, în decurs de câţiva ani, sprijin financiar în valoare de 10.000 de euro din donaţii.

Totul a ieșit la iveală în momentul în care românca a început să îl sune pe preot şi de 40 de ori pe zi pentru a-i solicita în mod repetat ajutor.

Copleșit de situaţie, bătrânul paroh s-a destăinuit nepotului său care a decis să pună imediat capăt situaţiei. Împreună, au mers la poliţie şi au depus o plângere penală împotriva româncei.

Timp de câteva zile carabinierii din Scandiano au efectuat servicii de filaj, iar sâmbătă, 30 octombrie, românca în vârstă de 65 de ani, domiciliată în Fabbrico, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o donație în bani, făcută în biserică chiar de către preotul paroh, sub pretextul că banii sunt pentru copilul ei bolnav, notează presa locală.

Urmare cercetărilor s-a constatat că preotul paroh, în vârstă de 80 de ani, suferea de un deficit cognitiv, iar femeia a profitat de acest aspect în mod repetat.

Astfel, românca a fost reținută pentru înșelăciune în formă continuată, iar poliţiştii au descoperit că aceasta mai avea şi alte acuzații anterioare de înșelăciune încă din 2019.

×
Subiecte în articol: romanca preot Italia copil bolnav
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close