Antena 3 CNN Actualitate Social O româncă a ucis din greşeală o bătrână de 92 de ani pe care o îngrijea în Italia

O româncă a ucis din greşeală o bătrână de 92 de ani pe care o îngrijea în Italia

Românca, în vârstă de 45 de ani, este judecată pentru ucidere din culpă după ce, din cauza neglijenţei, ar fi provocat un accident în urma căruia femeia în vârsta de 92 de ani de care avea grijă în Italia, a murit electrocutată.

O româncă a ucis din greşeală o bătrână de 92 de ani pe care o îngrijea în Italia
de Claudia Popovici    |    18 Sep 2021   •   22:21

Tragedia a avut loc în Volterra, Provincia Pisa, Toscana din centrul Italiei, în locuinţa pensionarei care a luat foc de la o pătură electrică. Țipetele bătrânei au trezit-o pe româncă din somn şi ca primă măsură a decis să stingă focul cu apă, fără să îţi dea seama că ștecherul păturii electrice este conectat la priză.

În momentul în care a aruncat apă peste bătrână, aceasta a suferit un şoc electric şi a murit.

La trei ani de la incident, procurorii italieni o acuză acum pe românca de 45 de ani de neglijență în îngrijirea persoanei pe care o avea în îngrijire şi de gestionarea defectuoasă a incidentului ce a culminat cu decesul prin electrocutare al femeii de 92 de ani.

„S-a întâmplat o tragedie, îngrijitoarea a uitat de ștecherul păturii electrice atașate”, spunea atunci polițista care a găsit cadavrul, potrivit adevărul.ro

Românca a apărut în faţa judecătorilor, vineri, 17 septembrie, pentru a răspunde la acuzația de ucidere din culpă. Membrii familiei victimei nu au dorit să intenteze o acţiune civilă împotriva ei.

×
Subiecte în articol: romanca Italia electrocutată
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close