Antena 3 CNN Actualitate Social Acești români au accesul interzis în instituții, în starea de alertă

Acești români au accesul interzis în instituții, în starea de alertă

Începând de astăzi, 15 mai, starea de alertă a intrat în vigoare, în România. Autoritățile au implementat noi măsuri de restricție pentru combaterea noului coronavirus.

Acești români au accesul interzis în instituții, în starea de alertă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Mai 2020   •   08:11

Una dintre măsurile anunțate a fost cea legată de obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Totodată, accesul în instituții nu va mai fi permis persoanelor care au o temperatură a corpului mai mare de 37.3 grade Celsius.


Ce reguli trebuie să îndeplinească angajații și agajatorii

1. Începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

2. Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii economici publici și privați, au obligația organizării activității, astfel încât munca să se desfășoare de la domiciliul angajaților, iar dacă activitatea desfășurată nu permite acest lucru, să ia măsuri pentru:

a) asigurarea triajului epidemiologic constând în controlul temperaturii personalului propriu și vizitatorilor, la punctele de control-acces în incinte;

b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în spațiile de lucru;

c) respectarea regulilor privind desfășurarea activității în birourile cu spații comune (open space) și a regulilor privind funcționarea unităților de cazare în regim hotelier;

d) decalarea programului de lucru, pentru entitățile cu un număr mai mare de 50 de salariați, astfel încât începerea, respectiv terminarea programului de lucru să se realizeze la intervale de minimum 1 oră, pe parcursul a minimum 3 ore, în tranșe de minim 20% din personal.

×
Subiecte în articol: stare de alerta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close