Antena 3 CNN Actualitate Social 23 de români au fost părăsiţi într-un parc din Olanda de o agenţie de ocupare a forţei de muncă: "Este o situație foarte gravă și inumană"

23 de români au fost părăsiţi într-un parc din Olanda de o agenţie de ocupare a forţei de muncă: "Este o situație foarte gravă și inumană"

23 de români au fost găsiți, joi noapte, într-un parc din s-Heerenberg, provincia Gelderland, Olanda, după ce o agenție de ocupare a forței de muncă nu i-a mai ajutat să îşi găsească un job. „Este o situație foarte gravă și inumană”, a spus primarul Peter de Baat.

23 de români au fost părăsiţi într-un parc din Olanda de o agenţie de ocupare a forţei de muncă: "Este o situație foarte gravă și inumană"
Sursa foto: Stiridiaspora.ro
de Claudia Popovici    |    27 Mai 2021   •   23:19

Potrivit presei locale, românii au povestit că prin intermediul unei agenţii de ocupare a forței de muncă au venit peste 200 de persoane. Când au ajuns însă la locaţie, o parte din ei au avut parte de o surpriză neplăcută. Agenția avea doar 100 de posturi disponibile.

 O parte din români s-au întors acasă, însă o parte din ei echipați cu genți, valize, pături și rucsaci au rămas poligonul industrial din 's-Heerenberg, sperând că vor găsi o soluţie.

Situaţia românilor părăsiți de agenția pentru ocuparea forței de muncă a ajuns până la primarul orașului care a apreciat situaţia ca fiind gravă şi inumană.

„Sunt șocat. Acest lucru nu este acceptabil. Voi contacta ambasada României în legătură cu acest lucru. Scopul meu este să-mi unesc forțele pentru a combate astfel de situații. Este o situație foarte gravă și inumană”, a spus primarul Peter de Baat, potrivit presei locale citate de stiridiaspora.ro

Cei 23 de români au fost cazați într-un loc pentru migranți, iar costurile vor fi recuperate la la agenția respectivă care i-a lăsat pe drumuri.

„Acești români trebuie acum să se descurce singuri să se întoarcă în țara lor”, spune o purtătoare de cuvânt a municipalității, potrivit gelderlander.nl.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close