Antena 3 Actualitate Social Românii continuă tradiţia cu sacrificarea porcilor, în ciuda normelor europene

Românii continuă tradiţia cu sacrificarea porcilor, în ciuda normelor europene

de G.S.    |    19 Dec 2015   •   17:30
Românii continuă tradiţia cu sacrificarea porcilor, în ciuda normelor europene
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Ca in fiecare an românii fac tot posibilul ca meniul de sărbători să fie unul tradiţional. Iar de pe masă nu lipsesc preparatele din porc. După cât îi lasă buzunarul, oamenii fie cumpără câteva bucăţi de carne, fie cumpără un porc întreg. Iar în acest caz, unii vor sa asiste şi la sacrificarea lui, un obicei la care romanii nu renunta desi contravine normelor europene.

 
Deşi, mai nou, legea nu le mai dă voie românilor să sacrificice in propriile curti şi sa pârlească porcul, romanii renunţă greu la obiceiurile vechi de sute de ani. 
 
O altă tradiţie spune că măcelarul trebuie cinstit, iar musafirii trebuie neapărat să guste din pomana porcului.
 
După ce porcul a fost sacrificat, bucătarii tranşează carnea şi o împart în funcţie de felurile de mâncare pe care le vor prepara mai târziu. 
 
Pentru orăşeni e mai greu să participe la o tăiere tradiţională de porc, aşa că la Arad, organizatorii unui târg de Crăciun s-au gândit să le ofere oamenilor posibilitatea de a cumpăra produse proaspete, preparate chiar în faţa lor. 
 
Potrivit statisticilor, românii mănâncă la fiecare Crăciun aproximativ un milion de porci. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close