Antena 3 CNN Actualitate Social "Inimioara pompează greu sânge în organism" | La doar patru luni, Sonia are nevoie de o operație complexă. Părinții ei cer ajutorul românilor cu suflet mare

"Inimioara pompează greu sânge în organism" | La doar patru luni, Sonia are nevoie de o operație complexă. Părinții ei cer ajutorul românilor cu suflet mare

Anul trecut am reușit împreună, dumneavoastră și noi, să susținem repararea a 23 de inimi de copii, mulți dintre ei bebeluși. Toți au fost operați de echipe complexe de chirurgi cardiologi britanici, nemți și români în cadrul a trei misiuni umanitare desfășurate la Spitalul Clinic Sanador.

"Inimioara pompează greu sânge în organism" | La doar patru luni, Sonia are nevoie de o operație complexă. Părinții ei cer ajutorul românilor cu suflet mare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Feb 2024   •   13:36

Toți cei 23 de copii sunt astăzi bine. Împreună, dumneavoastră și noi, putem merge mai departe, să ajutăm și în acest an alți copii. Unul dintre ei este o fetiță frumoasă ca o păpușă de porțelan. 

Sonia este o fetiță de patru luni cu ochii ca tăciunele, cu nasul cârn și cu privirea mirată de tot ce se întâmplă în jur și de tot ce i se întâmplă ei. 

"A fost o bucurie când s-a născut. După aia, când am aflat diagnosticul s-a cam prăbușit lumea.", povestește mama ei.

Sonia este foarte bolnavă și, pentru oameni nefamiliarizati cu temeni medicali, diagnosticele fetiței sunt de netradus: coarctație de aortă, hipoplazie arc aortic, hipertrofie concentrică de ventricul stâng, insuficiență cardiacă clasa patru.

"Are probleme la aortă, arcul aortic este îngustat și atunci inimioara pompează greu sânge în organism.", spune mama fetiței. 

Cu inima bolnavă, Sonia respiră mai greu, reac'ionează mai greu și are nevoie de supraveghere continuă.

Sonia va fi operată la București, în prima misiune umanitară de chirurgie cardio-pediatrică a lui 2024. Din nou, o echipa medicală complexă vine în România ca să repare inimi de copii împreună cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, șeful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.

"Pentru noi, operația înseamnă o nouă viață.", a spus tatăl copilei, la Antena 3 CNN. 

Chirurgii și echipele lor o vor opera pe Sonia pro bono, la fel și pe ceilalți copii incluși în prima misiune umanitară din acest an a cardiologilor. Dar părinții ar trebui să plătească tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI. 

"Cei care din puținul lor, dacă pot să ajute și pot să susțină, le mulțumim și le suntem recunoscători.", au mai transmis părinții fetiței.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numărul 8848, număr fără recurență, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" destinat ȘI acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close