Antena 3 CNN Actualitate Social România, la un pas de cea mai gravă criză din ultimii 30 de ani: "Ne va distruge! Probabil că ăsta este şi interesul în spate"

România, la un pas de cea mai gravă criză din ultimii 30 de ani: "Ne va distruge! Probabil că ăsta este şi interesul în spate"

Economiștii au lansat un avertisment potrivit căruia România va fi în scurt timp lovită de cea mai gravă criză din ultimii 30 de ani. „Aceasta criză va distruge şi ultima brumă de agenți economici cu capital autohton. Probabil că asta este şi interesul în spate şi nu înțeleg de ce", spune Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe.

România, la un pas de cea mai gravă criză din ultimii 30 de ani: "Ne va distruge! Probabil că ăsta este şi interesul în spate"
Sursa foto: Colaj pexels.com
de Claudia Popovici    |    17 Feb 2022   •   17:43

„România a intrat în recesiune tehnică în ultimul semestru al anului trecut.

Dacă nu se iau măsuri radicale urgente privind intervenţia publică / reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale pe durată limitată, după aprilie 2022 România va resimți cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 de ani", spune analistul economic Cristian Socol.

Ministrul Finanţelor, sfat pentru români: "Jucați la bursă"

În acest context al scumpirilor, ministrul Finanțelor vine cu un sfat pentru români privind economiile.

„Ar rebui să ducem economiile şi din perspectiva populației şi a companiilor mici nelistate bursier, să ducem mult mai mult capital către zona de investiții active.

Doar printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați în dezvoltarea pieței de capital putem contribui la finanțarea companiilor autohtone inclusiv în ceea ce privește proiectele verzi.

În acest sens ministerul Finanţelor are ca obiectiv pentru perioadă următoare crearea cadrului general pentru emiterea de obligațiuni verzi", spune ministrul Finanţelor care le recomandă românilor să joace la bursă.

„Aceasta criză ne va distruge. Nu mai avem timp să așteptăm.

Întrebat dacă nu se poate face nimic pentru a stopa criza preţurilor, Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe a spus:

„Se poate şi sunt soluţii. Este necesară doar o corelare a ceea ce piaţa dorește şi are nevoie de sprijin în astfel de situații cu cei care sunt la guvern.

Totuși piaţa cere ceva iar guvernanţii vin cu altceva care nu răspunde nevoilor actuale.

Întrebarea este sunt acestea soluțiile cele mai bune? Din păcate nu se acceptă argumente.

Plafonarea si reducerea de TVA nu este o soluţie pentru România astăzi sau sunt soluţii aplicabile dar pe termen scurt.

Aceasta criza va distruge şi ultima brumă de agenți economici cu capital autohton. Probabil că asta este şi interesul în spate şi nu înțeleg de ce. 

Care este soluția? Nici una. O promisiune de la 1 aprilie, dată care pentru români este o glumă proastă. Nu mai avem timp să așteptăm", a spus Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe la Antena 3.  

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close