Antena 3 CNN Actualitate Social România, printre statele Uniunii Europene cu cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor

România, printre statele Uniunii Europene cu cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor

România, printre statele Uniunii Europene cu cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Oct 2017   •   11:05

România se numără printre statele membre ale Uniunii Europene, care înregistrează cele mai reduse volume de apă dulce per locuitor, sub 3.000 de metri cubi, la polul opus situându-se Croaţia şi Finlanda, cu peste 20.000 de metri cubi per locuitor, potrivit raportului publicat joi de Eurostat.

Dintre statele membre, Polonia, Cehia, Cipru, Malta, Belgia şi România au cele mai reduse volume ale resurselor de apă dulce per locuitor. Malta a înregistrat cel mai scăzut volum de resurse de apă dulce, cu 220 de metri cubi per persoană.

Niveluri relativ reduse ale volumului de apă dulce, sub 3.000 de metri cubi per locuitor, s-au înregistrat şi în Franţa, Marea Britanie, Spania, Germania, Italia şi Polonia, dar şi în Danemarca, Luxemburg şi România.

În Uniunea Europeană, Croaţia a raportat cel mai mare volum de resurse de apă dulce, cu o medie de 27.330 de metri cubi per locuitor, Finlanda şi Suedia ocupând următoarele poziţii în clasament, având volume de apă dulce de aproape 20.000 de metri cubi.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: România state
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close