Antena 3 CNN Actualitate Social România şi alte nouă ţări, sub o alertă meteo de grindină de mare, precipitații excesive și tornade

România şi alte nouă ţări, sub o alertă meteo de grindină de mare, precipitații excesive și tornade

România şi alte nouă ţări se află sub o alertă meteorologică de grindină de mari dimensiuni, precipitații excesive, rafale severe de vânt și, într-o măsură mai mică, pentru tornade.

România şi alte nouă ţări, sub o alertă meteo de grindină de mare, precipitații excesive și tornade
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    12 Iun 2020   •   10:49

Alerta este valabilă pentru zona de nord a ţării noastre, informează Centrul european de prognoză a furtunilor, Estofex.

Celelalte ţări aflate sub această alertă meteo sunt Rusia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Cehia, estul Germaniei, Polonia, Lituania și Belarus.

De asemenea, joi au fost opt avertizări cod roşu și 40 de cod portocaliu pentru vreme rea.

ANM: Codul galben de ploi prelungit până luni, pentru toată țara

La noi, meteorologii au extins atenționarea de Cod galben de ploi până luni, la ora 10.00, aceasta fiind valabilă pentru întreaga țară, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

"În intervalul menționat, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii", conform ANM.

Săptămâna viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, spun meteorologii.


 

×
Subiecte în articol: tornade ploi grindina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close