Antena 3 CNN Actualitate Social Românii au început să fugă de Capitală. Topul celor mai atractive județe

Românii au început să fugă de Capitală. Topul celor mai atractive județe

Românii au început să fugă de Capitală. Topul celor mai atractive județe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Oct 2017   •   09:11

Migrația a atins cifre incredibile în România. Anul trecut, aproape 400 de mii de oameni și-au schimbat domiciliul dintr-o localitate a României în alta. Vorbim despre cea mai mare migrație internă din 1991 până azi, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În registre avem aproape 400 de mii de migranți, însă, în realitate, cifrele ar fi mult mai mari pentru că nu toţi oameni își modifică și datele din buletin după ce se mută.

Ceea ce este cu adevarat spectaculos este că aproape jumătate din populația României trăiește în 10 județe, iar celelalte 31 "donează" locuitori.

Din datele INS aflăm că judeţele care au câştigat cei mai mulţi locuitori sunt cele care s-au dezvoltat economic. Clasamentul este deschis de trei judeţe din vestul ţării - Arad, Bihor şi Cluj. Urmează Brașov, Constanța, Giurgiu, Iași şi Ilfov. Top zece este încheiat de alte două judeţe din Transilvania - Sibiu şi Timiș.

La polul opus, clasamentul judeţelor din care au plecat cei mai mulți oameni este condus de cele din sudul Moldovei - Galați, Vaslui, Brăila, nordul Munteniei și Teleorman.

Nici Capitala nu stă mai bine la acest capitol. 2016 a fost al 9-lea an consecutiv în care numărul celor care se stabilesc în Capitală a fost mai mic decât numărul celor care pleacă de Bucureşti în alt oraș din România.

Iar pentru a vă arăta concret cum a influențat acest val de migrație internă este suficient să privim cum arată harta Bucureștiului, de exemplu, în comparație cu anii trecuți. S-au dezvoltat cartiere întregi, unele câmpuri s-au transformat în mari zone rezidențiale, iar traficul a devenit tot mai sufocant.

×
Subiecte în articol: judete migratie romani
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close