Antena 3 CNN Actualitate Social Românii care fură apă, căutaţi şi identificaţi cu ajutorul dronelor. Aproape jumătate din consum nu se regăseşte în facturi

Românii care fură apă, căutaţi şi identificaţi cu ajutorul dronelor. Aproape jumătate din consum nu se regăseşte în facturi

Măsuri extreme în localităţile unde consumul de apă nu se regăseşte şi în facturi.

Românii care fură apă, căutaţi şi identificaţi cu ajutorul dronelor. Aproape jumătate din consum nu se regăseşte în facturi
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   13:52

Situație inedită în Gorj, acolo unde se fură apa într-un ritm galopant. Gospodăriile vor fi monitorizate cu drona și asta pentru că 40% din apa care pleacă din rețea nu este facturată.

Sunt mai multe state din Gorj care vor avea parte de acest gen de supraveghere. Decizia a fost luată de autoritățile locale pentru a afla unde dispare apa din moment ce nu se regăsește în facturi.

S-a ajuns până acolo încât primarul din Cătunele  este dispus chiar să ofere recompensă din propriul buzunar pentru informații despre cei care fură apa.

De regulă, în lunile iulie, aproape în fiecare an, cetățenii comunei, pe perioada de secetă, folosesc apă potabilă pentru a uda grădinile. Nu ar fi o problemă deosebit de gravă dacă s-ar uda cu apă prin apometru, dar am constatat ca în această perioadă apa furnizată nu se regăsește în apomentele cetățenilor și de acolo ne-am dat seama că o parte dintre ei sustrag apă, a explicat primarul Florin Țuilă, într-o intervenţie în direct la Antena 3 CNN.

Edilul din Cătunele a explicat că ieri s-a făcut o probă cu o dronă dar nu s-a descoperit mare lucru, în schimb a ajuns în atenţia presei din întreaga ţară.

"De două zile, de când am dat acel anunț pe Facebook, anunțul a fost preluat și de presă. Nu mai sunt probleme cu apa potabilă. Avem apă în bazine, încât să satisfacem cerințele localității.", a precizat Florin Ţuilă.

El a mai spus că cei care sustrag apa sunt puțini și majoritatea populației este mulțumită de ideea de a folosi drone deoarece "nu ar mai exista printre noi cetățeni care să-i sfideze pe ceilalți".

Primarul din Cătunele a mai spus că ideea cu dronele nu îi aparţine, fiind luată în calcul de mai mulţi edili din zonă pentru a prinde hoţii de apă ce păgubesc bugetul local.

×
Subiecte în articol: Gorj Catunele Florin Țuilă
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close