Antena 3 Actualitate Social Romica Jurca: Cum va fi vremea de Crăciun

Romica Jurca: Cum va fi vremea de Crăciun

22 Dec 2016   •   14:10
Romica Jurca: Cum va fi vremea de Crăciun

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în primele două zile de Crăciun, în condiţiile în care duminică valorile termice vor ajunge la 7 grade, iar luni până la 11 grade, în timp ce la munte va ninge, potrivit specialistului în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Romica Jurca.

"Ne aşteptăm la o creştere de temperatură şi la precipitaţii în vestul, nordul şi centrul ţării. În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, în vestul, nordul şi centrul ţării se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsori, în special în Transilvania şi la munte, iar ploi cu preponderenţă în Crişana, Banat şi în jumătatea de nord a Moldovei. Pe arii restrânse, în aceste din urmă zone există şanse să se producă polei. În restul teritorului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar izolat pot apărea ploi, cu precădere în dealurile sudice şi asta mai mult pe parcursul nopţii de 25 spre 26 decembrie. Ca temperaturi, în prima zi de Crăciun se vor înregistra valori maxime cuprinse, în general, între 1 grad şi 7 grade Celsius, iar pe 26 decembrie vom avea maxime, în marea lor majoritate, între două şi 11 grade Celsius. Vom avea, deci, valori termice peste cele normale ale perioadei. În cea de-a doua zi de Crăciun se vor semnala şi precipitaţii în Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei', a explicat Jurca.

Specialistul ANM a subliniat că, în Bucureşti, nu va ninge de Crăciun, în timp ce la nivel naţional precipitaţii mai consistente, sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se vor semnala în interiorul arcului Carpatic.

"În noaptea de 26 spre 27 decembrie, însă, în interiorul arcului Carpatic, în Maramureş, pe la munte, prin Banat se vor semnala atât lapoviţe, cât şi ninsori mai consistente. Ideea ar fi că, în zilele de sărbătoare, vor predomina ploile, iar vântul va sufla intens la munte, cu intensificări destul de consistente mai ales la altitudini mari. Pentru Bucureşti, prognoza arată că nu va ninge de Crăciun, nici în prima, nici a doua zi. Abia în noaptea de 26 spre 27 decembrie se anunţă câteva precipitaţii prin zona de câmpie", a precizat Romica Jurca.

În ceea ce priveşte valorile termice, pe regiuni, prognoza de specialitate arată că, în ziua de 25 decembrie, acestea se prezintă astfel: în Maramureş - între 1 şi 3 grade, în Crişana - între două şi 4 grade Celsius, în Banat - între 1 şi 4 grade, în Transilvania - între 1 la 4 grade, în Moldova - între 3 şi 7 grade, în Dobrogea - între două şi 5 grade, în Muntenia - între 3 şi 7 grade, iar în Oltenia - între 5 şi 8 grade Celsius.

Totodată, pe 26 decembrie, în Maramureş se vor înregistra în 3 şi 7 grade, în Crişana valori de 5-7 grade, în Banat - între 7-8 grade, în Moldova - între 3 şi 7 grade, Dobrogea - de la 3 la 7 grade, în Muntenia - între 5 şi 9 grade şi în Oltenia, între 7 şi 11 grade Celsius.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: meteo vremea timpul probabil

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close