Antena 3 CNN Actualitate Social Romica Jurca, dezvăluire inedită. Ce s-a întâmplat cu ea după ce a greșit prognoza meteo, pe vremea lui Ceaușescu

Romica Jurca, dezvăluire inedită. Ce s-a întâmplat cu ea după ce a greșit prognoza meteo, pe vremea lui Ceaușescu

Romica Jurca, dezvăluire inedită. Ce s-a întâmplat cu ea după ce a greșit prognoza meteo, pe vremea lui Ceaușescu
Sursa foto: Foto: TVR
31 Mar 2018   •   18:27

Romica Jurca a avut un moment extrem de tensionat pe vremea ceaușistă, când a greșit prognoza meteo. Meteorologul, care a fost colegă de facultate cu Nicu Ceaușescu, a recunoscut că i s-a întâmplat să greșească prognoza meteo chiar pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu, find la acea vreme la un pas să fie foarte aspru penalizată.

“Am greşit foarte tare în noiembrie 1989, taman într-o zi când tovarăşul făcea o vizită la nu ştiu ce întreprindere din Bucureşti, cred că la IMGB. Dimineaţa, era cam înnorat, dar era cald. Împreună cu Constantin Ţicu, am dat prognoza pentru ziua în curs, mai spre probabilitate de ploaie, după care am plecat acasă. Când am ieşit din metrou, la Obor, nu se vedea magazinul de cât de tare ningea, iar când am ajuns acasă, soţul meu mi-a spus să dau telefon la serviciu, că m-au sunat de câteva ori. Am sunat şi am aflat că era scandal fiindcă nu prognozasem acea ninsoare. Urma să fim penalizaţi, dar, până la urmă, n-am mai luat nici o amendă”, spunea Romica Juca într-un interviu, potrivit Libertatea.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close