Antena 3 CNN Actualitate Social S-a aflat acum! Pericol pentru persoanele care suferă de depresie. Trebuie să aibă mare grijă

S-a aflat acum! Pericol pentru persoanele care suferă de depresie. Trebuie să aibă mare grijă

S-a aflat acum! Pericol pentru persoanele care suferă de depresie. Trebuie să aibă mare grijă
05 Noi 2018   •   08:32

Chiar dacă pare greu de crezut, după un studiu făcut în Marea Britanie, depresia este mai gravă decât ne putem imagina. S-a stabilit că printre bolile care dau un risc major de deces se numără anxietatea, panica, fobiile, depresia postnatală şi stersul.

Riscul cel mai mare de deces este în cazul celor cu probleme severe de sănătate mintală. Dar cercetatorii au constatat că exsistă un pericol major şi printre cei cu forme mai uşoare ale acestor afecţiuni.

Studiul fundaţiei "Wellcome Trust", publicat în "British Medical Journal",  se bazează pe mai bine de zece ani de cercetări. Este cel mai mare studiu de până acum şi relevă o asociere între stres psihologic şi moarte.

Specialiştii spun că rezultatele acestui studiu nu sunt o surpriză, dar pentru că ele au fost evidenţiate ar trebui să se facă cercetare şi în găsirea tratamentului adecvat, scrie spynews.ro.

Mai mult, alţi oameni de ştiinţă susuţin că aceste boli sunt mult prea uşoare.  Paul Jenkins, directorul executiv al fundaţiei Rethink susţine că  "în timp ce se vorbeşte despre anxietate şi depresie, persoane cu boli mintale grave, cum ar fi tulburarea bipolară şi schizofrenie, mor, în medie cu 20 de ani mai devreme decât noi ceilalţi".

×
Subiecte în articol: depresie Marea Britanie studiu persoane
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close