Antena 3 CNN Actualitate Social Cei ce au grijă de bolnavi cu afecţiuni oncologice pot cere anual un concediu plătit de 45 de zile

Cei ce au grijă de bolnavi cu afecţiuni oncologice pot cere anual un concediu plătit de 45 de zile

A fost introdus un nou tip de concediu medical plătit începând cu această lună.

Cei ce au grijă de bolnavi cu afecţiuni oncologice pot cere anual un concediu plătit de 45 de zile
Sursa foto: pixabay
de Silvia Preda    |    25 Apr 2022   •   23:25

Salariaţii care îngrijesc pacienţi cu afecţiuni oncologice vor beneficia de un concediu anual, plătit, de 45 de zile, notează ZF.

În fiecare an în care primeşte concedii pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice, beneficiarul are dreptul la minimum o şedinţă de evaluare psihologică clinică şi minimum cinci şedinţe de consiliere psihologică clinică. De aceleaşi drepturi beneficiază şi pacientul cu afecţiuni oncologice.

În situaţia pacientului cu afecţiuni oncologice care are handicap auditiv ori surdocecitate, acesta are dreptul inclusiv la un interpret autorizat al limbajului mimico-gestual, respectiv al limbajului specific al persoanei cu surdocecitate, după caz.

Concediu pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice

Noul concediu medical plătit a fost introdus prin Legea nr. 24 din 15 februarie 2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 156 din 16 februarie 2022.

O parte din modificările prezentei legi au intrat în vigoare la două luni de la data publicării, respectiv din data de 16 aprilie.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: concediu salariati
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close