Antena 3 CNN Actualitate Social Cât câștigă, de fapt, românii care merg să culeagă sparanghel în Germania

Cât câștigă, de fapt, românii care merg să culeagă sparanghel în Germania

Pe site-urile de recrutare poți găsi numeroase anunţuri de oferte de muncă în agricultură în Germania, la cules de sparanghel. 

Cât câștigă, de fapt, românii care merg să culeagă sparanghel în Germania
12 Apr 2020   •   17:22

Muncitorii sunt plătiți la lădiţa de sparanghel cules, pe care câștigă aproximativ 60 de eurocenţi, după cum a dezvăluit un român de 43 de ani, dintr-o localitate din judeţul Timiş, pentru Ziarul Financiar.

„Sunt zile în care culeg 50 de lădiţe de sparanghel sau zile în care culeg 100 de lădiţe de sparanghel, în funcţie de vreme, de orele suplimentare pe care vreau să le lucrez sau de cât de mult chef am”, a declarat bărbatul.

Totodată există și varianta de a fi plătit la oră. O oră de muncă este răsplătită cu 9,19 euro, dar, la finalul lunii, când se fac socotelile, compania angajatoare îi scade românului din această sumă cazarea şi mâncarea. 

Astfel muncitorul rămâne cu 6 euro/oră, iar dacă lucrează 8 ore/zi şi 22 de ore pe lună, rămâne în mână cu aproximativ 1.000 de euro. Diferenţa este dată de „norma” de lucru, astfel că la un program de muncă de 12 ore pe zi şi 28 de zile pe lună, venitul în mână ajunge la 2.000 de euro.
 

×
Subiecte în articol: Germania sparanghel
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close