Antena 3 CNN Actualitate Social Vicepreşedintele SANITAS, despre scumpirile dinainte de Paşte: "Guvernanţii să nu uite de promisiunile făcute eroilor în halate albe"

Vicepreşedintele SANITAS, despre scumpirile dinainte de Paşte: "Guvernanţii să nu uite de promisiunile făcute eroilor în halate albe"

Experimentul social al zilei: Ce pot să cumpere diferite categorii profesionale. Vicepreşedintele Federaţiei sindicale SANITAS, despre scumpirile dinainte de Paşte

Vicepreşedintele SANITAS, despre scumpirile dinainte de Paşte: "Guvernanţii să nu uite de promisiunile făcute eroilor în halate albe"
de Cristi Popovici    |    20 Apr 2022   •   14:30

În România, 1,6 milioane de salariaţi au salariul minim pe economie, în jur de 1.500 lei, parte din ei fiind angajaţi în sistemul medical. Vorbim de infirmiere, brancardieri, personal TESA, cei care se asigură că actul medical decurge cum trebuie la baza piramidei medicale.

Pentru aceşti oameni plătiţi cu cele mai mici lefuri, scumpirile din ultima vreme le duc viaţa sub limita de subzistenţă. 

Mircea Ciocan, vicepreşedintele SANITAS, a vorbit, în direct din ministudioul Antena 3 de la Piaţa Progresul, despre modul în care colegii săi de breaslă sunt afectaţi de scăderea nivelului de trai.

Îngrijitoarele de curăţenie, muncitorii care asigură mentenanţa unităţilor sanitare, chiar şi personalul din asistenţă socială, înalt calificat, din păcate sunt cu salariile rămase în urmă. Măririle lor salariale practic au fost îngheţate. 

"Puterea de cumpărare a fiecărui angajat a scăzut foarte mult, odată cu această inflaţie şi explozia tuturor preţurilor, iar oamenii sunt într-o dificultate reală.

Din păcate vorbim de acei angajaţi din sistemul de sănătate publică care la începutul pandemiei au fost declaraţi eroi salvatori.", a declarat liderul sindical.

Mircea Ciocan are şi un mesaj pentru guvernanţii care au îngheţat lefurile: "să nu uite de promisiunile făcute faţă de eroii în halate albe şi să se ţină de ea.".

"Tratamentul cu respect al angajatului din sănătate şi asistenţă socială este un lucru pe care îl clamăm.", a mai spus acesta.

Cum se descurcă un profesor în faţa scumpirilor uriaşe: "Fără să vreau am început să ţin dietă. Mă sperii de fiecare data când vin facturile"

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: sanitas cristi popovici
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close