Antena 3 CNN Actualitate Social Sate lovite de o furtună puternică, zeci de acoperișuri distruse în județul Neamț

Sate lovite de o furtună puternică, zeci de acoperișuri distruse în județul Neamț

Sate lovite de o furtună puternică, zeci de acoperișuri distruse în județul Neamț
09 Iul 2017   •   11:03

Acoperişuri avariate de vânt şi 8 localităţi fără energie electrică - este bilanţul în urma fenomenelor meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de sâmbătă, din judeţul Neamţ, prefectul Vasile Panaite anunţând că se va deplasa în zonele afectate.

Vântul puternic a avariat acoperişurile a 15 case, 10 în comuna Războieni şi 5 în Bârgăoani. La Războieni, potrivit celor din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, 2 acoperişuri au fost smulse de pe case, menţionează sursa citată.

Un număr de 8 localităţi - Războieni, Valea Alba, Dragomireşti, Vad, Unghi, Hlăpeşti, Talpa, Homiceni - au fost, duminică dimineaţa, nealimentate cu energie electrică, iar 3 localităţi erau parţial nealimentate - Timişeşti, Dumbrava şi Zvorăneşti, fiind afectaţi în total un număr de 3.010 consumatori.

"Sâmbătă, am avut o serie de avertizări nowcasting iar pentru comuna Războieni aceasta a fost de cod portocaliu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci atât peste locuinţe, cât şi peste liniile electrice sau pe carosabil. Echipajele ISU Neamţ au intervenit imediat pentru degajarea acestor arbori la Timişeşti, Bârgăoani şi Războieni iar astăzi, misiunile lor vor continua. Mă voi deplasa şi eu în zonele afectate pentru a sta de vorbă cu primarii şi cu oamenii ca să vedem cum putem să îi ajutăm", a declarat prefectul Vasile Panaite, citat în comunicat.

Acesta a precizat că luni, o comisie a Instituţiei Prefectului Neamţ va merge în localităţile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului.

×
Subiecte în articol: Neamţ furtuna puternica News Magazine

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close