Antena 3 CNN Actualitate Social Scenariu exploziv pentru români! Premierul Orban vrea să crească vârsta de pensionare pentru această categorie

Scenariu exploziv pentru români! Premierul Orban vrea să crească vârsta de pensionare pentru această categorie

Scenariu exploziv pentru români! Premierul Ludovic Orban consideră că ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi până la 70 de ani.  Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri, după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar.

Scenariu exploziv pentru români! Premierul Orban vrea să crească vârsta de pensionare pentru această categorie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Dec 2019   •   08:28

Premierul vine cu o propunere şoc pentru anumite categorii de angajaţi. Creşterea vârstei de pensionare până la 70 de ani pentru a nu mai cumula pensia si salariul de la stat. 

Şi preşedintele a declarat că nu este normal ca românii ieşiţi la pensie şi care lucrează la stat, să primească şi salariul cuvenit şi să încaseze şi pensia. Acest lucru nu ar fi însă în beneficiul nimănui, sunt de părere profesorii. Asta pentru că, o astfel de măsură, ar adânci şi mai mult lipsa forţei de muncă. 

Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat imediat printr-o postare pe Facebook. Fostul ministru a precizat că i s-a cerut şi ei acest lucur de către Comisia Europeană, însă este imposibil de crescut vârsta de pensionare deoarece România are o speranţă de viaţă de 74 de ani. 

×
Subiecte în articol: pensii Ludovic Orban
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close