Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbă destine! Șase copii excepționali trăiesc la limita subzistenței

Schimbă destine! Șase copii excepționali trăiesc la limita subzistenței

Schimbă destine! Șase copii excepționali trăiesc la limita subzistenței
01 Iun 2017   •   12:06

În România, sărăcia în rândul copiilor a atins cote alarmante, iar numărul celor care nu merg la școală crește îngrijorător. Însă, acolo unde neputința statului persistă este nevoie ca fiecare dintre noi să se implice.

Toţi copiii merită şansa unui viitor mai bun, şi doar împreună putem le putem schimba viitorul. "DESTINE" este o campanie în cadrul căreia oricine poate deveni "prieten" al unui copil care are nevoie de sprijin pentru a merge la școală.

Darius Nemeş provine dintr-o familie cu şase copii. Trăiesc fiecare cu doar 4 LEI pe zi. Dar asta nu-l împiedică pe băiat să viseze măreţ. Învaţă bine şi este pasionat de ciclism şi fotbal, iar cea mai mare dorință a lui este să aibă o bicicletă nouă cu care să poată participa la competițiile sportive care au loc în oraşul său.

Șase copii din Ocna Sibiului trăiesc la limita saraciei. Sunt crescuti doar de mama, iar singurul venit îl reprezintă alocaţiile. Banii abia le ajung pentru paine, iar datoriile acumulate sunt considerabile. Dar asta nu o împiedică pe mamă să-i crească pe cei mici cu drag de şcoală, singura şansă de a avea un viittor mai bun.

Darius este ambiţios şi vorbeşte cu mândrie despre reuşitele sale sportive. Din păcate, situaţia falmiliei reprezintă un impas atât pentru el, cât şi pentru fraţii şi surorile sale.

Calvarul familia Nemeş a început în urmă cu un an, când tatăl, care lucra ca hornar, a condus un moped fără permis şi a ajuns la închisoare. D

Cei care vor să ajute, să devină PRIETENI pentru Darius, se pot înscrie pe siteul campaniadestine.ro. De asemenea, se pot face donații în contul alocat special campaniei, specificând clar numele beneficiarului. Campania "Destine" este un demers al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Subiecte în articol: Fundatia Dan Voiculescu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close