Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbare majoră la abonamentele CFR | Compania a făcut anunțul de ultimă oră

Schimbare majoră la abonamentele CFR | Compania a făcut anunțul de ultimă oră

Compania CFR Călători a anunțat astăzi modificări importante în ceea ce privește abonamentele.

Schimbare majoră la abonamentele CFR | Compania a făcut anunțul de ultimă oră
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   14:33

Acestea vor fi disponibile, de la anul, numai în format digital.

"În continuarea procesului de digitalizare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, CFR Călători va emite abonamentele săptămânale și lunare, exclusiv în format digital, fie tip 'Card de Transport', fie sub formă de cod QR dinamic", a precizat compania de transport feroviar.

Conform sursei citate, abonamentele în format digital se vor putea achiziționa:

  • de la casele de bilete - pe card de transport; această modalitate acoperă toate tipurile de abonamente cu plată: lunare cu număr nelimitat de călătorii, săptămânale, lunare cu 5, 10 sau 15 călătorii (la alegerea clientului);
  • online pe site şi prin aplicația pentru telefon - pe card de transport, doar pentru abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi pentru cele săptămânale;
  • din aplicația pentru telefon - sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil, în cazul abonamentelor cu plată integrală, lunare cu număr nelimitat de călătorii şi săptămânale, și al abonamentelor cu gratuitate sau cu reducere, după caz, pentru elevi și studenți;
  • de la automatele de bilete ale CFR Călători – pe card de transport - doar pentru abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi pentru cele săptămânale.

Ulterior achiziției în format fizic, cardurile de transport vor putea fi încărcate online

Ulterior, abonamentele pe card de transport vor putea fi încărcate și online, nemaifiind necesară prezența pasagerilor la casele de bilete sau la automatele de bilete.

Potrivit CFR Călători, pasagerii au la dispoziție, din luna noiembrie, titluri de călătorie de tip abonament lunar şi săptămânal în format digital.

Abonamentele cumpărate prin aplicația "CFR Călători bilete online" sub formă de COD QR dinamic pot fi utilizate numai pe ruta şi la rangul de tren pentru care au fost emise.

În această etapă de dezvoltare a aplicației, pentru acest tip de abonament este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close