Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbările bruște de vreme influențează sănătatea. Dr. Herdea, sfaturi pentru menținerea stării de bine

Schimbările bruște de vreme influențează sănătatea. Dr. Herdea, sfaturi pentru menținerea stării de bine

Vremea capricioasă își face de cap cu starea de sănătate a oamenilor. Potrivit studiilor, 40% dintre oameni sunt meteosensibili, starea acestora fiind influențată de temperatură, presiune și umiditate.

Schimbările bruște de vreme influențează sănătatea. Dr. Herdea, sfaturi pentru menținerea stării de bine
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    17 Iun 2021   •   11:05

Medicul Valeria Herdea a explicat, la Antena 3, cum se afectează schimbările bruște de temperatură și de vreme și mai ales cum am putea să evităm eventualele răceli sau îmbolnăviri.

"Umezeala accentuată și căldura vor conduce la principalul nostru dușman, țânțarul. Din păcate, parcurile nu au fost stropite, există foarte mulți copii care se prezintă la cabinet cu leziuni, în urma unor înțepături de țânțari sau tot felul de insecte care au apărut prin parcuri.

Adresabilitatea este foarte mare, dar în același timp leziunile se infectează foarte repede, copii se joacă și atunci nu pot fi supravegheați, așa că din păcate duce la foarte multe infecții tegumentare, pe care ulterior le tratăm cu antibiotice.

Schimbările de temperatură, o cauză a virozelor, bronșitelor și răcelilor

Dezvoltarea alergiilor este cel de-al doilea aspect, iar nu în ultimul rând, ne confruntăm cu boli virale, răceli ușoare, viroze și chiar și bronșite.

O altă problemă pe care o avem sunt infecțiile digestive. Mâinile murdare, umezeala și mai ales fructele de sezon nespălate duc la infecții digestive. (...) trebuie să fim foarte atenți la igienă, măsurile de igienă însemnând unghiile scurte, mâinile curate, hainele schimbate și curățate foarte des.

Umezeala poate afecta inclusiv pacientul cronic. Hidratarea corect, alimentația corect și mai ales încălțămintea curată și uscată sunt extrem de importante pentru a menține o stare de sănătate bună a organismului", a explicat medicul Valeria Herdea, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: schimbari temperatura sănătate raceli
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close