Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbări cu privire la vârsta de pensionare în România. Totul a fost publicat în Monitorul Oficial

Schimbări cu privire la vârsta de pensionare în România. Totul a fost publicat în Monitorul Oficial

Schimbări cu privire la vârsta de pensionare în România. Totul a fost publicat în Monitorul Oficial
06 Sep 2018   •   08:55

În Monitorul Oficial a fost publicată legea ce prevede reducerea vârstei de pensionare pentru anumite categorii de persoane care au lucrat în condiții speciale.

Printre aceste categorii se numără: personalul navigant pe avioanele clasice de transport public; însoțitorii de bord din aviație; parașutiștii profesioniști; instructorii de zbor; cei care au lucrat în subteran la construcții hidrotehnice de tuneluri, de galerii și de centrale electrice subterane, la exploatări din cariere prin tuneluri și galerii; cei care au făcut lucrări subterane de construcții, întreținere și reparații de tuneluri, de căi ferate, drumuri, dar și la galeriile aferente, cu adâncimi mai mari de 8m; mecanicii de la metrou; cei care au lucrat pe platforme marine; cei care au lucrat în exploatări forestiere.

Noile reguli au introdus o reducere unică a vârstei-standard de pensionare pentru aceste persoane care au lucrat cel puțin 25 de ani în condiții speciale - o reducere de 13 ani, notează avocatnet.ro. 

În plus, s-a stabilit că stagiul complet de cotizare este de 25 de ani în condiții speciale, dar că aceste persoane nu se pot pensiona mai devreme de vârsta de 50 de ani (femei), respectiv 52 de ani (bărbați). 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close