Antena 3 CNN Actualitate Social Scrisori către Regele Mihai I. „Sunt femeie de la țară, de la coarnele plugului. Te iubim, Majestate!”

Scrisori către Regele Mihai I. „Sunt femeie de la țară, de la coarnele plugului. Te iubim, Majestate!”

Scrisori către Regele Mihai I. „Sunt femeie de la țară, de la coarnele plugului. Te iubim, Majestate!”
Sursa foto: foto: Marian Stănescu
15 Dec 2017   •   15:45

În ultimele ore,  zeci de mii de oameni au venit la Palatul Regal să își ia adio de la ultimul monarh al țării. Chipul Regelui Mihai I, a fost desenat stângaci, cu mina de creion a unui școlar pe coli albe, pictat sau imprimat pe hârtie fotografică.

„Nu te vom uita niciodată” - este promisiunea imprimată pe crucile din lemn putred și pe criptele din marmură neagră. Oamenii care au venit acolo au lăsat sute de scrisor pentru Regele Mihai I.

„Îmi iubesc regele. Regele a fost foarte bun cu noi și îmi pare foarte rău că a murit regele Mihai, totuși a trăit nouășase de ani. A II-a B, Simona”, este unul dintre mesaje.

Un alt mesaj a fost scris de o femeie care își declară dragostea pentru rege și ura pentru bolșevici: „Sînt femeie de la țară / (...) De la coarnele plugului / (...) Te iubim, Majestate, / (...) Îi urâm pe bolșevicii / Care v-au izgonit din țara Domniei Voastre / Și pe cei care nu v-au primit în anul 1989”, potrivit pressone.ro.

 

×
Subiecte în articol: scrisori Palatul Regal
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close